Handgjorda grejer är alltid kul

april 14, 2020 Av Av admin

Jag gillar att spana in roliga grejer som gjorts för hand av diverse konstkollektiv, studenter på konstskolor och andra ställen. Det finns alltid många kul grejer att spana in och då det finns så många som är konstnärligt lagda så är det också så att det finns mycket att upptäcka – man behöver bara öppna ögonen och ta sig en rejäl titt!

Ofta hittar man kul grejer på ställen som man inte alls räknade med. Det är då man ska slå till, för det är mycket roligare med saker som kommer från den här typen av ”möten” än när man är förberedd på att hitta fina konstverk.

Passa på när du är utomlands

Mitt bästa tips är att lämna plats i bagaget för shopping när du åker till länder med kul grejer. Mitt favoritställe att shoppa kul grejer på, både handgjorda saker och annat, är Istanbul. Det finns ingenting man inte kan hitta där!

Det finns såklart massor av andra kul ställen också, men just Turkiet i allmänhet, och Istanbul i synnerhet, är mina favoriter. Har du inte shoppat loss där ännu tycker jag att du ska dra dit så fort du vill åka på nästa shoppingresa!

Det finns såklart andra kul ställen att handla handgjorda konstverk av alla de slag – London, Berlin och Köpenhamn är andra favoriter. Att hitta nya favoriter är alla tid kul, men dessa klassiska resmål är alltid säkra kort när det kommer till rolig shopping inom konst.